DAG-TOT-DAG Nairobi

DAG 1: AANKOMST NAIROBI

DAG-TOT-DAG – PRIJSINFO –  PRAKTISCH – BOEKEN

Aankomst internationale vlucht naar Nairobi: Yomo Kenyatta International Airport. Transfer naar hotel waar Rosalie van Deursen een overzicht van de historische, sociale, economische en culturele context in Kenia en de bruisende kunstscene van Nairobi geeft.

DAG 2: NAIROBI

De kunsttour begint na het ontbijt met een bezoek aan een van de meest levendige kunstcentra van Nairobi. Het kunstcentrum bevat meer dan 20 kunstenaarsateliers en na een algemene introductie van de activiteiten van het centrum, is er de mogelijkheid om met de kunstenaars te mengen en hun werk te verkennen.

Het is een verscheidenheid van getalenteerde opkomende kunstenaars en kunstenaars die al een indrukwekkend track-record hebben, waarvan het werk is getoond tijdens tentoonstellingen in de VS en Europa, en die prestigieuze prijzen hebben gewonnen. In de middag bezoeken we een galerie waar kunstenaars over hun werk vertellen.

DAG 3: NAIROBI

Na het ontbijt bezoek aan een kunstcentrum dat is gevestigd in een ruimte die vroeger een garage voor autoreparaties was in een van Nairobi’s industriegebieden.

In de middag ervaren we het leven in de sloppenwijk van Nairobi. We bezoeken een levendige kunstgemeenschap en verkennen de wijk met kunstenaars die nauw samenwerken met de lokale bevolking en die werken maken op basis van hun dagelijks leven. Ze laten de slum vanuit hun ogen zien.

DAG 4: NAIROBI

Vandaag gaan we naar het centrum van Nairobi. Samen met een kunstenaar verkennen we het oude hart van de stad. De tour is ontworpen om de rijke geschiedenis en cultuur van de Keniaanse bevolking te laten zien. Je voelt je op de top van de wereld tijdens een bezoek aan het Kenyatta International Convention Center-platform (105 meter hoog) wanneer je oog in oog staat met de prachtige skyline van Nairobi. Het centrum is modern en traditioneel, het ademt de geschiedenis uit en laat tevens zien dat Nairobi is aanbeland in de 21ste eeuw.

DAG 5: NAIROBI

Na de sloppenwijken en hektiek van de binnenstad is het tijd om de prachtige groene en heuvelachtige omgeving van Nairobi te bezoeken. Hier bezoeken we twee galerieën gespecialiseerd in Keniaanse hedendaagse kunst.

DAG 6: NAIROBI

Vandaag staat de zuidkant van Nairobi op het programma dat grenst aan Nairobi National park. In deze prachtige buitenwijk bezoeken we een glas studio. De middag brengen we bij een lodge door in deze groene omgeving.  Er is een zwembad en de mogelijkheid om een wandeling te maken, eventueel onder leiding van een gids.

DAG 7: NAIROBI

Een bezoek aan Nairobi zonder National Park, olifantenweeshuis en giraffecentrum is geen volledig bezoek. Het is heel bijzonder om midden in de natuur te zijn terwijl de skyline van Nairobi zichtbaar is. Dieren die in het National Park kunnen worden gespot zijn giraffen, buffels, wrattenzwijnen, zebra’s, leeuwen en verschillende soorten apen. Het olifantenweeshuis en giraffe centrum zijn veilige oorden voor behoud en bescherming van dieren in het wild.

DAG 8: NAIROBI

Vandaag bezoeken we een bruisend kunstenaarscollectief in Kibera slum. Hun motto vormt het Swahili spreekwoord: “sanaa ni kioo cha jamii” wat zich vertaalt naar “kunst is de weerspiegeling van de gemeenschap”. Kibera Creative Arts is gericht op het versterken van Kibera via kunst.

De laatste avond in Nairobi reflecteren we op alle Urban African Art-ervaringen!

DAG 9: Vlucht terug naar huis van NAIROBI

Alle goede dingen komen tot een eind. Vandaag is de vlucht terug naar huis. Afhankelijk van de vluchttijden is er vrije tijd in Nairobi.

Om te boeken of voor overige vragen over deze reis, neem dan contact op met  rosalie@urbanafricans.com