PRAKTISCH NAIROBI

PROGRAMMAPRIJSINFO –  BOEKEN

Waarom Nairobi
Kenia is de economische en technologische hub in Oost Afrika. Nairobi is een razendsnel groeiende stad, de welvaart stijgt voor een deel van de bevolking, maar hier bevinden zich ook nog altijd de twee grootste slums van Afrika. Het land is overwegend christelijk.
Met het ontstaan van een middenklasse is de kunstscene zich ook sterk aan het ontwikkelen. Het is een zelfstandige sector zonder noemenswaardige stimulering vanuit de overheid. Er zijn enkele kunstcentra en steeds meer galeries. Kunstenaars zijn overwegend jong en maatschappelijk zeer betrokken. Creatieve geesten zullen we zeker ontmoeten in Nairobi.

Vluchtschema – Volgt

(Dit vluchtschema is onder voorbehoud)

Visum Kenia

Reizigers die in 2020 naar Kenia reizen, moeten al voor vertrek een visum aanvragen. Het visum Kenia is een elektronische reistoestemming (ook wel e-visum genoemd) die wordt toegekend door de overheid van Kenia. Deze reistoestemming is verplicht; reizigers zonder geldig visum worden het land niet ingelaten. Het visum is te verkrijgen in een zakelijke en toeristische variant. Met het visum Kenia is het toegestaan om eenmalig tot 90 dagen in het land te verblijven.

Voorwaarden visum

 • Alle reizigers dienen een eigen paspoort te bezitten; deze moet nog minimaal 6 maanden geldig zijn op het moment van aankomst en minimaal één lege pagina bevatten
 • Voorafgaand aan het aanvragen van het visum moeten de dag van aankomst en vertrek bekend zijn en moet al minimaal één overnachting in Kenia geboekt zijn
 • Één van de onderstaande documenten dient online te worden aangeleverd:
  • Een boekingsbevestiging voor de retourvlucht (vluchtschema/itinerary), of
  • Een boekingsbevestiging voor een overnachtingsplaats

Het visum voor Kenia kan 24 uur per dag, 7 dagen per week online worden aangevraagd via deze website. Dat kan tot 4 dagen voor vertrek. Om eventuele risico’s te beperken wordt aanbevolen het visum bij voorkeur meer dan twee weken voor vertrek aan te vragen.

De procedure bestaat uit drie eenvoudige stappen. Allereerst vult u het aanvraagformulier visum Kenia in. Vervolgens voldoet u de betaling van het visum, dat kan per iDeal, Bancontact, PayPal of creditcard. De kosten bedragen €99,- per persoon. Ten slotte wordt gevraagd een pasfoto, een paspoortscan en een boekingsbevestiging te uploaden. Nadat de aanvraag volledig is ingediend wordt de aanvraag gecontroleerd op volledigheid en veel gemaakte fouten. Indien invulfouten of onvolledigheden worden vermoed, wordt direct contact met u opgenomen, zodat u de aanvraag kunt corrigeren. Na toekenning wordt het visum Kenia per e-mail toegestuurd. Klik hier voor het digitale visumformulier.

Vaccinaties

Voor vaccinaties is het altijd goed om eerst bij de huisarts of bij de lokale GG&GD langs te gaan. Op de website www.lcr.nl staat algemeen vaccinatieadvies voor Kenia.

Reisbegeleiding

Rosalie van Deursen

Vervoer

De hele reis wordt uitgevoerd met airco (mini)bussen. Afhankelijk van de grootte van de groep reizen we met een, en soms met twee bussen. De excursies zullen met deze zelfde bussen worden uitgevoerd.

Accommodatie

Gedurende deze reis verblijven we in 4* hotel in luxe wijk in Nairobi inclusief ontbijt. Een supplement voor een eenpersoonskamer kost  € 550,-

Geld

De koers op 1 mei 2019: 1 Euro is 112 Keniaanse Shilling (KES).

Zakgeld

We raden aan een deel van dit bedrag in contanten (euro’s) mee te nemen. Op deze reis is er de mogelijkheid om in Nairobi te pinnen, maar soms werken de geldautomaten niet. Daarom is het handig om minimaal de helft in contanten mee te nemen. Een creditcard is handig als back-up, alhoewel die ook niet overal worden geaccepteerd.

Fooien

In Kenia is het gebruikelijk fooien te geven. Gebruikelijk in restaurants is 10%. De reisleider regelt de fooien voor de lokale gidsen en chauffeurs van de bussen met een centrale fooienpot (inclusief reissom). Overige fooien zijn exclusief de reissom.

Verzekeringen

Uiteraard is elke deelnemer verplicht er zelf voor te zorgen goed verzekerd op reis te gaan. Denk aan een reis-, ziektekosten en annuleringsverzekering.

Flexibiliteit

Kenia is een land waarvan 53% van de bevolking onder de armoedegrens leeft. Dit betekent dat de voorzieningen nu eens goed, dan weer eenvoudig zijn en dat dingen soms niet gaan zoals ze gepland waren, of veel meer tijd kosten dan gedacht. Dat vergt enige flexibiliteit van de reiziger. Een flexibele instelling maakt het tien keer makkelijker om te genieten van alle bijzondere ervaringen in Kenia.

Klimaat

Kenia ligt rond de evenaar. Het klimaat kent geen zomer of winter, maar een lang en kort regenseizoen. Het lange regenseizoen, met zware regenval, loopt van medio maart tot en met mei. Van juni tot oktober is het koeler en valt er slechts af en toe een korte regenbui. Vanaf half oktober tot het midden van december is het korte regenseizoen, met vooral ‘s nachts veel regenbuien. De rest van de dag is het afwisselend bewolkt en zonnig weer. Na de korte regens is het tot half maart droog en heet. Bij zware regenval kunnen de ongeasfalteerde wegen slecht begaanbaar worden. In het hoog gelegen binnenland – zoals in Nairobi – kan het ‘s nachts echter aanzienlijk afkoelen.

De beste reisperiodes zijn de relatief koele en droge periode van juni tot half oktober en de hete droge periode vanaf eind december tot en met februari, de laatste kent een gemiddelde temperatuur van 25 graden Celsius. Aan de kust kan het in januari en februari door de hoge luchtvochtigheid benauwd zijn.

Kleding  

Nairobi is aangenaam of warm in januari, maar gezien het feit Nairobi hoog ligt (1.795 m), kan het des avonds flink afkoelen. Neem dus een vest en jasje mee. In Nairobi dragen mannen geen korte broeken en dat raden wij ook onze reizigers aan. Denk ook aan goede schoenen om mee te wandelen door de soms niet geasfalteerde straten in Nairobi. Met dichte schoenen blijven je voeten schoon.

Bagage

Toegestane hoeveelheden: 1 stuk handbagage aan boord van het vliegtuig en maximaal 20 kilo ruimbagage inchecken. Dit geldt voor de economy class tickets. Bij business class gelden andere voorwaarden voor bagage.

Elektriciteit

In Kenia kent men een voltage van 220-240 Volt. Een universele adapter (wereldstekker) is dus nodig. want er zijn andere stopcontacten dan in Nederland. Voor wat betreft foto en filmapparatuur dient er rekening mee gehouden dat er soms stroomstoringen zijn. Zorg dus voor een goede accu, of voldoende (oplaadbare) batterijen.

Internet en telefonie

Veel hotels bieden inmiddels WiFi aan. Houd er wel rekening mee dat internetverbindingen vaak erg traag zijn.

Bellen naar Nederland kan vanuit de hotels. Sommige Nederlandse mobiele telefoonmaatschappijen hebben met Kenia een zogenaamde ‘roaming’-overeenkomst, wat betekent dat, ook weer op een beperkt aantal plaatsen met eigen mobiele telefoon gebeld kan worden. We raden aan om navraag te doen bij uw eigen provider wat de mogelijkheden en kosten zijn.

Fotografie

Nairobi is zeer fotogeniek, zowel qua straatbeelden als mensen. Met dat laatste vragen wij onze deelnemers terughoudend te zijn: fotografeer geen mensen zonder hen openlijk om toestemming te vragen. Alles wat met politie en het leger te maken heeft mag niet gefotografeerd worden.

Algemene Reisvoorwaarden Urban Africans Reizen KLIK HIER

Annuleringsvoorwaarden Urban Africans Reizen

Bij annulering is iedere reiziger de volgende bedragen verschuldigd:

 • Tot 56 dagen voor vertrek: 25% van de reissom met een minimum van € 250,- per persoon
 • Van 56 tot 28 dagen voor vertrek: 50% van de reissom
 • Bij annulering vanaf de 28e dag (inclusief) tot de 14e dag voor vertrek: 75% van de reissom
 • Bij annulering vanaf de 14e dag (inclusief) tot de dag van vertrek of later: de volledige reissom

Betalingsvoorwaarden Urban Africans Reizen

Bij boeking dient de reiziger 25% van de reissom aan te betalen, met een minimum van € 250,- per persoon. Het restbedrag dient 8 weken voor vertrek bij ons binnen zijn.

In specifieke gevallen kan om een hogere aanbetaling gevraagd worden, namelijk wanneer de ticketkosten hoger zijn dan 25% van de reissom. Steeds vaker moeten tickets direct betaald en geprint worden. Het exacte bedrag van de aanbetaling staat altijd op de factuur vermeld.

Afgeblazen groepsreizen

Wanneer een groepsreis het vereiste aantal minimumdeelnemers niet haalt, wordt uiterlijk vier weken voor vertrek de reis afgeblazen. Urban Africans Reizen stort dan per omgaande de reeds betaalde reisgelden op de rekening van de klant terug.

Prijzen 2020

Een groot deel van de inkoop, de landarrangementen, maar bijvoorbeeld ook de luchthavenbelastingen, wordt in Amerikaanse dollars berekend. Gezien het economisch klimaat is het moeilijk in te schatten hoe deze koers zich in 2020 zal ontwikkelen. Urban Africans Reizen behoudt zich het recht voor gepubliceerde prijzen aan te passen als koerswijzigingen daar aanleiding toe geven. Dit zal altijd expliciet vermeld worden.

Tot slot

Urban Africans Reizen doet naar eer en geweten zijn best zijn reizen zo goed mogelijk te organiseren. Veel van de reizen hebben echter een pioniers karakter, of gaan door landen waar kunst en cultuurtoerisme nog in zijn kinderschoenen staat. Een enkele keer kan door politieke omstandigheden een bepaald gebied of stad niet bereikt worden. De reisleider is de aangewezen persoon om optredende problemen in overleg met de groep op te lossen. Gebeurt dit niet naar tevredenheid, dan dient de reiziger dat in eerste instantie aan de reisleider kenbaar te maken. Aan het eind van de reis ontvangen de deelnemers een e-mail, waarin gevraagd zal worden wat men van de reis heeft gevonden. Problemen die niet naar tevredenheid zijn opgelost dienen binnen twee weken na terugkeer schriftelijk bij Urban Africans Reizen kenbaar gemaakt te worden.

Om te boeken of voor overige vragen over deze reis, neem dan contact op met  rosalie@urbanafricans.com 

PRIVACY STATEMENT KLIK HIER