Praktisch Dakar

PROGRAMMAPRIJSINFOBOEKEN 

Waarom Dak’Art
Dak’Art is de oudste en grootste biënnale van het Afrikaanse continent. In 2022 wordt de 14de editie georganiseerd. De Dak’Art biënnale is het Afrikaanse antwoord op de biënnale van Venetië. Elke twee jaar verandert de hoofdstad van Senegal in een internationale kunststad. Iedere twee jaar stelt een team van gerenommeerde curatoren de hoofdexpositie samen van Dak’Art, de zogenaamde INN. De afgelopen INN edities vonden plaats op een schitterende locatie; het Afrikaans modernistische paleis van justitie. Daarnaast zijn er door de hele stad heen exposities te bezoeken. Deze zijn georganiseerd door galeries, musea, kunstenaarscollectieven, culturele centra en ambassades. De stad bruist van de kunstenergie. Iedere kunstliefhebber zou het een keer mee moeten maken!

Vluchtschema – Volgt

(Dit vluchtschema is onder voorbehoud)

Visum Senegal

Niet nodig voor West-Europeanen. Paspoort dient tot minimaal zes maanden na verblijf in Senegal geldig te zijn.

Vaccinaties

Voor vaccinaties is het altijd goed om eerst bij de huisarts of bij de lokale GG&GD langs te gaan. Op de website www.lcr.nl staat algemeen vaccinatieadvies voor Senegal.

Reisbegeleiding

Rosalie van Deursen

Vervoer

De hele reis wordt uitgevoerd met airco (mini)bussen. Afhankelijk van de grootte van de groep reizen we met een, en soms met twee bussen. De excursies zullen met deze zelfde bussen worden uitgevoerd.

Accommodatie

Gedurende deze reis verblijven we in goede en centraal gelegen hotels. In Dakar en Saint Louis zijn dat sfeervolle boutique hotels en we verblijven één nacht in een lodge aan het strand niet ver van Saint Louis. Een supplement voor een eenpersoonskamer kost €325,- ( onder voorbehoud van wijzigingen)

Geld

De koers op 1 nov 2021: 1 Euro is 655 Franc CFA (XOF).

Zakgeld

We raden aan een deel van dit bedrag in contanten (euro’s) mee te nemen. Op deze reis is er de mogelijkheid om in Dakar te pinnen, maar soms werken de geldautomaten niet. Daarom is het handig om minimaal de helft in contanten mee te nemen. Een creditcard is handig als back-up, alhoewel die ook niet overal worden geaccepteerd.

Fooien

In Senegal is het gebruikelijk fooien te geven. Gebruikelijk in restaurants is 10%. De reisleider regelt de fooien voor de lokale gidsen en chauffeurs van de bussen met een centrale fooienpot (inclusief reissom). Overige fooien zijn exclusief de reissom.

Verzekeringen

Uiteraard is elke deelnemer verplicht er zelf voor te zorgen goed verzekerd op reis te gaan. Denk aan een reis-, ziektekosten en annuleringsverzekering.

Flexibiliteit

Senegal is een land waarvan 33% van de bevolking onder de armoedegrens leeft. Dit betekent dat de voorzieningen nu eens goed, dan weer eenvoudig zijn en dat dingen soms niet gaan zoals ze gepland waren, of veel meer tijd kosten dan gedacht. Dat vergt enige flexibiliteit van de reiziger. Een flexibele instelling maakt het tien keer makkelijker om te genieten van alle bijzondere ervaringen in Senegal.

Klimaat

Dakar heeft een warm steppeklimaat met gemiddeld ongeveer zeshonderd millimeter neerslag per jaar. De neerslag valt in zijn geheel in de vorm van regen. Dit gebeurt vooral tijdens het regenseizoen dat loopt van juli tot medio oktober. Dakar ligt aan de kust en dankzij het afkoelende effect van de zee heerst er een aangename of warme temperatuur.

Kleding  

Dakar is aangenaam en warm, maar ‘s avonds aan zee kan er een koele zeebries waaien. Neem dus een vest mee. In Senegal dragen mannen geen korte broeken en dat raden wij ook onze reizigers aan. Senegal is bovendien een islamitisch land, wat voor vrouwen ook een factor is om rekening mee te houden. Gedekte kleding dus. Hoofddoeken zijn in Senegal niet verplicht, maar het is wel handig om er een bij je te hebben, al was het maar tegen het stof tijdens het rijden. Ook voor mannen is een hoofddoek / sjaal dus handig. Denk ook aan goede schoenen om mee te wandelen door de stoffige (zand) straten in Dakar. Met dichte schoenen blijven je voeten schoon.

Bagage

Toegestane hoeveelheden: 1 stuk handbagage aan boord van het vliegtuig en maximaal 20 kilo ruimbagage inchecken. Dit geldt voor de economy class tickets. Bij business class gelden andere voorwaarden voor bagage.

Elektriciteit

In Senegal kent men een voltage van 230 Volt. Wel raden we aan een universele adapter mee te nemen, vanwege het feit dat er soms andere stopcontacten zijn. Voor wat betreft foto en filmapparatuur dient er rekening mee gehouden dat er soms stroomstoringen zijn. Zorg dus voor een goede accu, of voldoende (oplaadbare) batterijen.

Internet en telefonie

Veel hotels bieden inmiddels WiFi aan. Houd er wel rekening mee dat internetverbindingen vaak erg traag zijn.

Bellen naar Nederland kan vanuit de hotels. Sommige Nederlandse mobiele telefoonmaatschappijen hebben met Senegal een zogenaamde ‘roaming’-overeenkomst, wat betekent dat, ook weer op een beperkt aantal plaatsen met eigen mobiele telefoon gebeld kan worden. We raden aan om navraag te doen bij uw eigen provider wat de mogelijkheden en kosten zijn.

Fotografie

Senegal is zeer fotogeniek, zowel qua straatbeelden als mensen. Met dat laatste vragen wij onze deelnemers terughoudend te zijn: fotografeer geen mensen zonder hen openlijk om toestemming te vragen. Dit geldt in versterkte mate voor het fotograferen van vrouwen. Alles wat met politie en het leger te maken heeft mag niet gefotografeerd worden.

Voor de volledige Algemene Reisvoorwaarden van Urban Africans Reizen (volgt).

Annuleringsvoorwaarden Urban Africans Reizen

Bij annulering is iedere reiziger de volgende bedragen verschuldigd:

  • Tot 56 dagen voor vertrek: 25% van de reissom
  • Van 56 tot 28 dagen voor vertrek: 50% van de reissom
  • Bij annulering vanaf de 28e dag (inclusief) tot de 14e dag voor vertrek: 75% van de reissom
  • Bij annulering vanaf de 14e dag (inclusief) tot de dag van vertrek of later: de volledige reissom

Betalingsvoorwaarden Urban Africans Reizen

Bij boeking dient de reiziger 25% van de reissom aan te betalen, met een minimum van € 250,- per persoon. Het restbedrag dient 8 weken voor vertrek bij ons binnen zijn.

In specifieke gevallen kan om een hogere aanbetaling gevraagd worden, namelijk wanneer de ticketkosten hoger zijn dan 25% van de reissom. Steeds vaker moeten tickets direct betaald en geprint worden. Het exacte bedrag van de aanbetaling staat altijd op de factuur vermeld.

Afgeblazen groepsreizen

Wanneer een groepsreis het vereiste aantal minimumdeelnemers niet haalt, wordt uiterlijk vier weken voor vertrek de reis afgeblazen. Urban Africans Reizen stort dan per omgaande de reeds betaalde reisgelden op de rekening van de klant terug.

Prijzen 2022

Een groot deel van de inkoop, de landarrangementen, maar bijvoorbeeld ook de luchthavenbelastingen, wordt in Amerikaanse dollars berekend. Gezien het economisch klimaat is het moeilijk in te schatten hoe deze koers zich in 2022 zal ontwikkelen. Urban Africans Reizen behoudt zich het recht voor gepubliceerde prijzen aan te passen als koerswijzigingen daar aanleiding toe geven. Dit zal altijd expliciet vermeld worden.

Tot slot

Urban Africans Reizen doet naar eer en geweten zijn best zijn reizen zo goed mogelijk te organiseren. Veel van de reizen hebben echter een pioniers karakter, of gaan door landen waar kunst en cultuurtoerisme nog in zijn kinderschoenen staat. Een enkele keer kan door politieke omstandigheden een bepaald gebied of stad niet bereikt worden. De reisleider is de aangewezen persoon om optredende problemen in overleg met de groep op te lossen. Gebeurt dit niet naar tevredenheid, dan dient de reiziger dat in eerste instantie aan de reisleider kenbaar te maken. Aan het eind van de reis ontvangen de deelnemers een e-mail, waarin gevraagd zal worden wat men van de reis heeft gevonden. Problemen die niet naar tevredenheid zijn opgelost dienen binnen twee weken na terugkeer schriftelijk bij Urban Africans Reizen kenbaar gemaakt te worden.

Om te boeken of voor overige vragen over deze reis, neem dan contact op met  rosalie@urbanafricans.com 

PRIVACY STATEMENT KLIK HIER