Lezingenreeks ‘African Art is Booming!’ bij bonhams

Urban Africans presenteert in samenwerking met Bonhams : African Art is Booming!

Vergeet giraffen, zebra’s en houten maskers; Afrika moderniseert in een duizelingwekkend tempo! De megasteden zijn dynamisch en bruisen van technologie en innovaties. Kunsthistoricus Rosalie van Deursen leert je de Afrikaanse kunstscènes kennen. Aan de hand van kunstenaars, hun werk en visie krijg je inzicht in het leven in Afrikaanse steden.

 ‘Als deze kunstenaars een podium krijgen kan de wereld daar een beetje mooier van worden.’

Lezing (#1): African Art is Booming! Je krijgt antwoord op de vraag; wat is er momenteel gaande op het Afrikaanse continent en in de diaspora en maakt kennis met een verrassende diversiteit aan kunstwerken, kunstenaars, tentoonstellingen en biënnales. De tweede en derde lezing gaan over bruisende steden in Oost Afrika (#2) en West Afrika (#3).

Van Deursen licht kunstenaars uit waarbij allerhande kunstvormen de revue passeren. Hiermee onderzoeken kunstenaars een grote diversiteit aan thema’s en schuwen niet te willen breken met taboes.

Over Rosalie van Deursen 
Ze introduceerde ‘Global Art’ op kunstacademies en lanceerde in 2014 www.urbanafricans.com een internet platform gericht op het ontdekken van Afrika door de ogen van hedendaagse kunstenaars. Ze organiseert onder meer kunstreizen naar Afrikaanse steden en biënnales.

Wanneer:
Lezing 1: woensdag 10 november 2021

Lezing 2 & 3 Nog nader te bepalen datum. Schrijf je in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Waar:
Bonhams Amsterdam

Programma:
19:00 inloop – drankje
19:30 uur presentatie Rosalie
21:00 uur tijd voor borrel

Prijs
€37,50 per lezing
Voor (reserveren) kaartjes graag mailen naar amsterdam@bonhams.com of rosalie@urbanafricans.com