DAG-TOT-DAG Nairobi

DAG 1: AANKOMST NAIROBI

DAG-TOT-DAG – PRIJSINFO –  PRAKTISCH – BOEKEN

Aankomst internationale vlucht naar Nairobi: Yomo Kenyatta International Airport. Op de luchthaven verwelkomt Rosalie van Deursen u waarna  we naar het hotel rijden. ‘S Avonds geeft Rosalie een overzicht van de historische, sociale, economische en culturele context in Kenia en de bruisende kunstscene van Nairobi.

DAG 2: NAIROBI: Kuona Art Trust & Circle Art Agency

De kunsttour begint na het ontbijt met een bezoek aan een van de meest levendige kunstcentra van Nairobi. Het kunstcentrum bevat meer dan 20 kunstenaarsateliers en na een algemene introductie van de activiteiten van het centrum, is er de mogelijkheid om met de kunstenaars te mengen en hun werk te verkennen.

Het is een verscheidenheid van getalenteerde opkomende kunstenaars en kunstenaars die al een indrukwekkend track-record hebben, waarvan het werk is getoond tijdens tentoonstellingen in de VS en Europa, en die prestigieuze prijzen hebben gewonnen. In de middag bezoeken we een galerie waar kunstenaars over hun werk vertellen.

DAG 3: NAIROBI: Industrial Area: Art Center en kunstgemeenschap Lunga Lunga Slum

Na het ontbijt bezoek aan een kunstcentrum dat is gevestigd in een ruimte die vroeger een garage voor autoreparaties was in een van Nairobi’s industriegebieden.

In de middag ervaren we het leven in de sloppenwijk van Nairobi. We bezoeken een levendige kunstgemeenschap en verkennen de wijk met kunstenaars die nauw samenwerken met de lokale bevolking en die werken maken op basis van hun dagelijks leven. Ze laten de slum vanuit hun ogen zien.

DAG 4: NAIROBI: historische stadswandeling samen met kunstenaar

Vandaag gaan we naar het centrum van Nairobi. Samen met een kunstenaar verkennen we het oude hart van de stad. De tour is ontworpen om de rijke geschiedenis en cultuur van de Keniaanse bevolking te laten zien. Je voelt je op de top van de wereld tijdens een bezoek aan het Kenyatta International Convention Center-platform (105 meter hoog) wanneer je oog in oog staat met de prachtige skyline van Nairobi. Het centrum is modern en traditioneel, het ademt de geschiedenis uit en laat tevens zien dat Nairobi is aanbeland in de 21ste eeuw.

DAG 5: NAIROBI: One Off Gallery & Banana Hill Gallery

Na de sloppenwijken en hektiek van de binnenstad is het tijd om de prachtige groene en heuvelachtige omgeving van Nairobi te bezoeken. Hier bezoeken we twee galerieën gespecialiseerd in Keniaanse hedendaagse kunst. Een kunstcriticus zal ons vanmiddag begeleiden en een presentatie geven.

DAG 6: NAIROBI: Kitengela Glas & kunstenaarsbezoek

Vandaag staat de zuidkant van Nairobi op het programma dat grenst aan Nairobi National park. In deze prachtige buitenwijk bezoeken we een glas studio. De rode bakstenen koepel, het hart van Kitengela Glas, vormt de kern van de studio van Anselm. Hij werd geïnspireerd door het 15e-eeuwse Vlaamse ovensontwerp en door oud-Engelse bijenkorfgalerijen. Er werken nu 35 mensen fulltime.

De middag brengen we bij een lodge door in deze groene omgeving.  Er is een zwembad en de mogelijkheid om een wandeling te maken, eventueel onder leiding van een gids.

DAG 7: NAIROBI: Giraffe Center & Elephant Orphanage & Nairobi National Park

Een bezoek aan Nairobi zonder National Park, olifantenweeshuis en giraffecentrum is geen volledig bezoek. Het is heel bijzonder om midden in de natuur te zijn terwijl de skyline van Nairobi zichtbaar is. Dieren die in het National Park kunnen worden gespot zijn giraffen, buffels, wrattenzwijnen, zebra’s, leeuwen en verschillende soorten apen. Het olifantenweeshuis en giraffe centrum zijn veilige oorden voor behoud en bescherming van dieren in het wild.

DAG 8: NAIROBI: Kibera-kunstcentrum en kunstenaarsstudio

Vandaag bezoeken we een bruisend kunstenaarscollectief in Kibera slum. Hun motto vormt het Swahili spreekwoord: “sanaa ni kioo cha jamii” wat zich vertaalt naar “kunst is de weerspiegeling van de gemeenschap”. Kibera Creative Arts is gericht op het versterken van Kibera via kunst. Het gaat over solidariteit, kracht, vrijgevigheid, aanpassingsvermogen, schoonheid, doorzettingsvermogen en veel ondernemersinnovatie! Het is een combinatie van ambachten, poëzie, muziek, schilderen, dansen, acteren of komedie als manieren om hun verhaal te vertellen. We maken kennis met verschillende talenten in Kibera’s gemeenschap.

De laatste avond in Nairobi reflecteren we op alle Urban African Art-ervaringen!

DAG 9: Vlucht terug naar huis van NAIROBI

Alle goede dingen komen tot een eind. Vandaag is de vlucht terug naar huis. Afhankelijk van de vluchttijden is er vrije tijd in Nairobi.

Om te boeken of voor overige vragen over deze reis, neem dan contact op met  rosalie@urbanafricans.com